Tragedie într-un azil de bătrâni din Italia, cinci persoane decedate și alte șapte în stare gravă

Tragedie astăzi, 16 ianuarie 2021, la azilul de bătrâni „Villa dei Diamanti” de pe via Montegiove Nuovo din Lanuvio, în provincia Roma. Cinci persoane și-au pierdut viața și alte șapte au fost internate în spital, în stare foarte gravă. Forțele de ordine investighează cauzele producerii dramaticului incident.

Alarma, relatează ziarul Il Messagero, a fost trasă în această dimineață de către un angajat al azilului care, ajungând la locul de muncă, și-a găsit colegii și bătrânii pe care aceștia îi aveau în grijă, în stare de inconștiență. În clădire se aflau 12 persoane în total, dintre care doi angajați și zece bătrâni, mai precizează sursa citată.

Azilul în care a avut loc tragicul eveniment. Foto: corriere.it

La fața locului au ajuns imediat carabinierii, mai multe ambulanțe și pompierii, dar pentru cinci dintre bătrânii găsiți inconștienți în azil nu s-a mai putut face nimic pentru a le salva viața. Carabinierii din Lanuvio, în colaborare cu colegii lor din Velletri, au deschis o anchetă pentru a stabili cauza exactă care a dus la producerea acestei tragedii. Momentan, una dintre ipoteze este aceea că victimele au murit asfixiate cu monoxid de carbon. Cei doi angajați au fost transferați direct la Policlinica Tor Vergata, iar bătrânii rămași în viață, la noul spital Castelli.

Conform informațiilor furnizate de directorul ASL (Azienda Sanitaria Locale) Roma 6, în această dimineață trebuiau transferate din acea structură 12 persoane pozitive la COVID-19, depistate cu această infecție joi, 14 ianuarie a.c., în urma efectuării testului molecular PCR. Și departamentul de prevenire al ASL Roma 6 a deschis o anchetă pentru stabilirea exactă a cauzelor ce au dus la decesul bătrânilor din azil.

„Exprim cele mai sincere condoleanțe membrilor familiei celor cinci persoane, care și-au pierdut viața în Villa dei Diamanti din Lanuvio. Potrivit primelor ipoteze ale anchetatorilor, moartea ar fi fost cauzată de pierderile de monoxid de carbon care, probabil, ar proveni de la sistemul de încălzire. O tragedie care ne lasă fără cuvinte și ne cere să ne dăm seama în continuare de importanța prevenirii incendiilor, în special în locurile destinate celor mai vulnerabili, ca în tragicul eveniment despre care auzim în aceste momente”, scrie subsecretarul de Interne, Carlo Sibilia, care a comentat tragica veste.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol