Siena – badantă română ucisă cu brutalitate la locul de muncă de fostul soț italian

Un bărbat italian de 56 de ani, originar din Catania dar care locuia în localitatea Chiuso din provincia Siena, și-a ucis fosta soție, o femeie română de 42 de ani, în timp ce aceasta se afla în apartamentul din  unde lucra ca badantă pentru două bătrâne.

Totul s-a întâmplat în seara zilei de joi, 7 iulie 2017, în jurul orei 21:30, când bărbatul italian a pătruns cu forța în apartamentul din via Galimberti, localitatea Montepulciano, unde conaționala noastră îngrijea cele două bătrâne.

Potrivit carabinierilor, criminalul s-a îndreptat direct spre bucătărie, după ce a pătruns în apartament și a trântit la podea una dintre bătrânele îngrijite de femeia română, apoi a luat un cuțit și a înjunghiat-o pe femeia română de mai multe ori, în timp ce aceasta încerca să fugă de el prin apartament.

Din relatările celor două bătrâne care au fost martore la aceste scene îngrozitoare, bărbatul italian s-a oprit doar când a văzut-o pe fosta sa soție căzută la pământ. Apoi, povesteau bătrânele, acesta a aruncat cuțitul și a fugit, ieșind pe o fereastră.

Chemați de cele două bătrâne prin telefon, medicii de pe ambulanță și carabinierii au găsit-o pe conaționala noastră în condiții foarte grave, aceasta fiind transportată întâi la spitalul din Montepulciano și apoi la spitalul Santa Maria alle Scotte din Siena.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din nefericire, femeia română a decedat în această dimineață, în jurul orei 6:00, din cauza rănilor foarte grave suferite la ficat și la plămânul drept.

Anchetatorii au reușit ulterior să-l găsească pe criminal, acesta aflându-se în zona de sud a localității Montepulciano și, după lungi tratative cu carabinierii la telefon acesta s-a predat autorităților și a fost pus sub arest.

„Știu că am făcut un dezastru”, le-a spus carabinierilor bărbatul italian, gândindu-se mai ales la fiul de 9 ani care-l are cu femeia română și care acum va fi nevoit să crească fără ambii părinți.

Potrivit ziarului La Repubblica, motivul acestei crime ar fi faptul că bărbatul italian nu putea accepta idea că soția sa voia să se separe de el. Cei doi urmau să se prezinte în fața unui judecător chiar în această dimineață pentru procesul de separare.

Dorim să vă reamintim, fie că sunteți victime sau doar martori în cazuri de violență în familie, că pe teritoriul Italiei se pot accesa următoarele site-uri și numere de telefon pentru a evita să se ajungă vreodată la astfel de crime:

În schimb, dacă locuiți sau vă aflați pe teritoriul României, site-ul Violența Împotriva Femeilor vă oferă o listă completă la nivel național la care se poate apela în caz de violență în familie.

Cazurile de violență în familie, dacă nu sunt denunțate la timp, pot duce la evenimente mult mai grave, atât pentru femei cât și pentru copii, de aceea este bine să-l denunțați la autorități cât mai repede posibil.

Distribuie acest articol