Enoriașii de la patru biserici românești din Italia s-au mobilizat pentru a ajuta o familie săracă din România

Patru parohii românești din Italia și-au mobilizat enoriașii pentru a ajuta o familie cu trei copii din România care locuiește într-o casă ce are nevoie de foarte multe reparații. Familia a reușit să cumpere casa datorită ajutorului oferit de unele mânăstiri din țară.

„Beneficiarii acțiunii de sprijin sunt Cătălin și Adelina Sintoader, doi părinți tineri din localitatea Văleni, județul Vaslui. Deși se confruntă cu multe greutăți materiale, cei doi nu au refuzat cele trei daruri primite de la Dumnezeu: copiii lor”, informează agenția de știri a Patriarhiei Române.

Cătălin și Adelina Sintoader cu cei trei copii ai lor. Foto: basilica.ro

Potrivit sursei citate, cei doi părinți și cei trei copii ai lor nici măcar nu aveau o locuință a lor până în urmă cu ceva timp când, cu ajutorul unor mânăstiri din țară, au reușit să cumpere o căsuță. Construcția este, însă, foarte degradată și riscă să se prăbușească peste ei dacă nu vor fi efectuate lucrări de consolidare.

Pentru a putea locui în siguranță acolo, transmite basilica.ro, ar fi nevoie de adăugarea unei noi camere cu hol. Enoriașii bisericilor românești din Italia au adunat deja 1 900 de euro, bani cu care au fost cumpărate diferite materiale de construcție.

„Parohiile Roma II, III și IX și Parohia Ostia II au cercetat cazul și au decis să ajute familia, cumpărând materialele de construcție. Colecta va continua”, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru datele de contact ale parohiilor din Episcopia Italiei, consultați harta interactivă (click pe dreptunghiul cu săgeată de pe banda gri – stânga). Parohiile care și-au asumat această lucrare se găsesc în partea de centru a Eparhiei Italiei:

Distribuie acest articol