Cutremur resimțit puternic în Italia, cu epicentrul în Marea Adriatică. Primele măsurători indică 5,6 grade pe scara Richter

ACTUALIZARE 15:48: Potrivit INGV, mai multe replici au avut loc ulterior, în decurs de 30 de minute, toate cu magnitudinea între 2,6 grade și 4,1 grade, iar epicentrul în aceeași zonă din Marea Adriatică.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un cutremur cu magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter, conform primelor măsurători, s-a produs sâmbătă, 27 martie 2021, cu epicentrul în Marea Adriatică, dar care s-a resimțit în mai multe regiuni din Italia.

Potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), seismul a fost înregistrat la ora 14:47:51 de astăzi, ora Italiei, la o adâncime de 5 kilometri în mare. Instituția urmează să revină cu date precise în următoarele ore.

Zona în care a fost înregistrat epicentrul cutremurului. Foto: INGV

Presa italiană relatează că acest cutremur a fost resimțit în mare parte din Italia, dar în mod particular în centrul și sudul Peninsulei. Mii de persoane au confirmat că au simțit puternic seismul în regiunile Puglia, Molise, Abruzzo, Campania și Basilicata.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Până la această oră nu se știe dacă există victime sau pagube. Pe platforma de socializare Twitter, în schimb, mii de utilizatori au confirmat că au simțit seismul și s-au declarat nu numai speriați, dar și furioși fiindcă „doar cutremurul mai lipsea”.

„Și apoi în Zone Roșii, mai mult sau mai puțin, nici măcar să ieșiți în stradă, să faceți adunări, nu puteți”, comentează ironic Pio Russo.

„M-am că..at pe mine, la naiba! #Cutremur”, scrie și Irene.

„Am simțit, pentru prima dată în viața mea, un cutremur. Ce teamă, mamă!”, a scris și Giogia.

„L-am simțit foarte bine între Chieti și Pescara (Abruzzo – n.r.). Doar asta mai lipsea”, se plânge și Nanna90.

Știre în curs de actualizare…

Distribuie acest articol