Cazul unei românce care dormea pe stradă în Italia în atenția autorităților: „Am convins-o cu greu să accepte ajutorul nostru”

O româncă în vârstă de 39 de ani dormea ​​pe stradă de câteva zile la Mombretto di Mediglia, în provincia Milano. Cetățenii, serviciile sociale ale primăriei din localitate și cei de la Caritas i-au sărit în ajutor. „La început a refuzat ajutorul nostru, dar apoi a acceptat să fie găzduită la un centru de cazare din Milano”.

Comunitatea din Mombretto s-a mobilizat pentru a ajuta o femeie originară din România, care de câteva zile dormea ​​pe stradă, la Mediglia, între bar și oficiul poștal, înfășurată în niște pături pe care le purta cu ajutorul unui cărucior.

Cetățenii nu au trecut nepăsători pe lângă ea, unii dintre ei, împreună cu voluntari de la Caritas s-au apropiat încercând să-și dea seama dacă se simțea bine, după care administrația publică locală s-a mobilizat pentru a-i oferi asistență prin intermediul serviciilor sociale. Cu ajutorul carabinierilor și al unui traducător a fost posibil să se înțeleagă vârsta și naționalitatea femeii, care a spus că nu are pe nimeni în Italia, ci doar unele rude plecate în Spania.

Carabinierii au reușit să o identifice datorită cardului unei structuri din Milano unde conaționala noastră mergea din când în când pentru asistență. A fost chemat personalul sanitar de la 118 care a verificat starea de sănătate a femeii. Inițial, orice încercare de a o convinge să meargă într-un centru de primire s-a dovedit în zadar, dar, datorită intervenției unui rezident care are contacte cu o asociație, femeia a acceptat în cele din urmă să fie găzduită la un centru de cazare din Milano.

Distribuie acest articol