Adoptată de mică în Italia își căuta mama biologică în România, dar se afla în aceeași țară cu ea. Când a aflat a fost prea târziu

Mulți copii născuți în România și adoptați de mici în străinătate își caută acum familiile de origine. Printre ei și Maria Emanuela, o tânără în vârstă de 29 de ani, care a văzut pentru prima dată lumina zilei la Târgu-Frumos, în județul Iași și care nu și-a cunoscut niciodată părinții deoarece mama a lăsat-o în maternitate.

Maria Emanuela a fost adoptată de o familie din Veneția, iar la vârsta de 8 ani a aflat de la părinții ei că a fost înfiată. Când a devenit adultă a început să-și caute familia de origine. În urmă cu 7 ani a fost în România cu speranța că-și va cunoaște mama pe care o văzuse doar într-o fotografie alb-negru.

„Aveam doar 8 ani când am aflat că sunt adoptată. Când am împlinit 20 de ani, mi s-a dat o scrisoare pe care mama o lăsase la spital şi buletinul ei. Am fost în România în urmă cu 7 ani să îmi caut mama, dar nu am avut nicio veste despre ea. (…) Am făcut primul anunţ pe Facebook cu speranţa că o să vadă mai multe persoane şi o să crească şansele de a găsi-o. În urma anunţului mi-am găsit un frate, care atunci avea 16 ani şi o altă soră, care au avut aceeaşi soartă ca mine”, a povestit Maria Emanuela pentru bzi.ro.

Tânăra nu a renunțat și a continuat să o caute pe cea care i-a dat viață. Determinarea ei a dat roade și, datorită unei mătuși pe care a cunoscut-o prin intermediul reţelelor de socializare, a aflat că mama sa se numea Antoneta Tiba și că a decedat în anul 2012, la vârsta de 38 de ani, în orașul Trapani din Sicilia.

„Mama era la aproape 1.600 de kilometri de mine şi eu nu ştiam. Sora mamei mi-a trimis certificatul de deces. Mi-am dorit foarte mult să o cunosc şi am sperat mereu să o văd şi nu o judec pentru ce a făcut”, a mărturisit tânăra care acum își caută tatăl.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În timpul când o căutam pe mama, îl căutam şi pe tata, iar acum mi-a rămas doar el. A rămas singura speranţă că măcar pe el îl voi găsi. Despre el nu ştiu foarte multe detalii. Am doar câteva poze cu mama, pe care mi le-au dat în copilărie şi o poză cu bunicii mei. Am vorbit de câteva ori cu părinţii mamei mele, dar spun că nu îl cunosc pe tata. Eu până la 19 ani am locuit în Veneţia alături de familia mea adoptivă, iar din 2014 m-am mutat în Roma. Ţin legătura cu părinţii mei adoptivi”, a mai spus Maria Emanuela pentru sursa citată.

Foto: bzi.ro
Distribuie acest articol