Merge la Consulatul român pentru schimbarea buletinului. Iese în cătușe

Un cetățean român a descoperit că este condamnat pentru furt agravat în momentul în care s-a adresat biroului Consulatului român de la Bologna din via Guelfa, 9, pentru reînnoirea cărții de identitate. Românul, în urma condamnării de care se pare că nu avea habar, va trebui să ispășească o pedeapsă de 7 ani în închisoare, informează bolognatoday.it.

S-a întâmplat ieri, 4 august, când cetățeanul român B.A. în vârstă de 39 de ani, a mers la consulat cu intenția de a-și reînnoi cartea de identitate expirată. Dintr-o rapidă verificare a datelor sale personale, a reieșit faptul că pe numele său era eliberat un mandat de arest Europol, românul fiind căutat de organele de poliție din întreaga Europă. Așteptând eliberarea documentelor necesare, nu mare i-a fost surpriza conaționalului nostru când a fost abordat de forțele de ordine care i-au pus imediat cătușele. Agenții de poliție l-au condus pe B.A. direct la închisoarea Dozza din Bologna. Acesta nu a opus rezistență.

Mandatul de arestare pe numele românului fusese emis ca urmare a unei condamnări de 7 ani pentru furt agravat, sentință pronunțată de o instanță judecătorească din România.

Distribuie acest articol