România la ediția XVII a Bienalei de Arhitectură de la Veneția

În acest an, România va fi prezentă la Bienala de Arhitectură de la Veneția cu expoziția „Fading Borders”, realizată de arhitecții Ştefan Simion, Irina Meliţă, Radu Tîrcă, Cristian-Andrei Bădescu și Ştefania Hîrleaţă, informează pe pagina Facebook Ambasada României în Italia.

Pe 22 mai începe ediția XVII a Bienalei de Arhitectură de la Veneția, eveniment internațional de prestigiu ce ilustrează un dialog cultural de mare amploare între țările lumii.

În mai mult de 100 de ani de participare în cadrul Bienalei, România și-a pus în valoare creativitatea și pasiunea atât în domeniul artei, cât și în domeniul arhitecturii.

Proiectul răspunde la tema ediției, „Cum vom trăi împreună?”, abordând părăsirea României de mai mult de 3,4 milioane de cetățeni în perioada 2007-2019.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

FADING BORDERS documentează această realitate aducând împreună două proiecte de cercetare: Plecat – care analizează fenomenul complex de conviețuire a emigranților români în cadrul diferitelor comunități locale din Europa și Shrinking Cities – care vorbește despre declinul și contracția orașelor românești, privite ca fenomen de amploare.

Vernisajul are loc vineri, 21 mai 2021, la pavilionul României din Giardini della Biennale. Cea de-a 17-a ediție a Bienalei de Arhitectură de la Veneția, amânată în 2020 din cauza pandemiei, se desfășoară în perioada 22 mai – 21 noiembrie 2021.

Distribuie acest articol