Româncă din Italia denunțată la autorități. Era pozitivă la COVID, dar continua să meargă la serviciu

O româncă din Italia, rezidentă în localitatea Fontaniva din provincia Padova, în Veneto, a ajuns în atenția carabinierilor după ce a continuat să meargă la locul de muncă, deși era pozitivă la COVID-19.

Conform Padova Oggi, este vorba despre o tânără de 19 ani care lucrează la o firmă din localitatea Tezze sul Brenta din provincia Vicenza.

În urma unui test efectuat în luna mai pentru COVID-19, conaționala noastră a fost depistată pozitivă la această infecție și a fost supusă măsurii de carantină la domiciliu.

Cu toate acestea, tânăra nu a respectat măsura impusă și a continuat să meargă la serviciu, ajungând astfel în atenția autorităților.

În urma unei anchete, desfășurată de carabinieri și încheiată recent, românca a fost denunțată în stare de libertate pentru nerespectarea carantinei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Sănătății din Italia, „încălcarea intenționată a interdicției absolute din partea persoanelor supuse carantinei de a părăsi domiciliul pentru că au fost diagnosticate pozitiv pentru virus se pedepsește cu pedeapsa menționată la articolul 452, primul paragraf, nr. 2, din Codul Penal (închisoare de la 1 la 5 ani).”