Italia a trimis în România 5.200 de doze de anticorpi monoclonali. „O gură de oxigen pentru sistemul medical românesc”

Italia a oferit României, din rezerva regiunii Lombardia, circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva Covid-19, după ce țara noastră a solicitat Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) ajutor în lupta împotriva virusului Sars-cov-2.

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a transportat marți, din Milano, cele 5.200 de doze de anticorpi monoclonali

„Zborul a fost efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, iar misiunea s-a executat prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene”, a precizat MApN.

Ce sunt anticorpii monolocali

Anticorpii monoclonali sunt proteine ​​sintetizate în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva coronavirusului. Ei ţintesc proteina spike a virusului și astfel se împiedică atașarea virusului de celulele umane.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe pagina Facebook a Guvernului României putem citi:

„România a obținut astăzi o șansă la recuperare pentru câteva mii de pacienți care ar putea dezvolta forme severe din cauza COVID, dar și o gură de oxigen pentru sistemul medical.
Anticorpii monoclonali au fost obținuți prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE. Acum vedem beneficiile pe care le avem pentru că în anii trecuți România a acordat ajutor umanitar altor state europene.

Continuăm să facem eforturi pentru obținerea și a altor medicamente și produse medicale necesare pentru a putea trata toți pacienții care au forme severe.
Italia, mulțumim!”

În România, la nivel național, în acest moment nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Distribuie acest articol