Siena: deținut român își ucide colegul de celulă. Ambii se aflau în pușcărie condamnați pentru crimă

Tragedie la sfârșitul unui litigiu dintre doi deținuți ambii de naționalitate română aflați în închisoarea din San Gimignano, provincia Siena, Toscana. Unul dintre aceștia și-a lovit colegul de celulă peste cap în mod repetat cu un scaun de lemn, până l-a omorât. Cei doi bărbați români se aflau în spatele gratiilor condamnați pentru crimă.

Deținutul ucis era născut în anul 1961 și era condamnat pe viață pentru o crimă comisă pe teritoriul italian, informează fanpage.it.

Omicidiul din închisoarea din San Gimignano a fost dat publicității într-un comunicat transmis de sindicatul „Sappe”, sindicatul poliției penintenciare în care se poate citi:

„Unul dintre cei doi deținuți, care era deja cunoscut pentru starea sa psihologică deplorabilă, și-a ucis colegul de celulă din închisoare, lovindu-l în cap cu un scaun de lemn. Motivele gestului nu sunt cunoscute până în momentul de față, cearta dintre cei doi se poate datora unei rele conviețuiri din închisoare sau este posibil ca cei doi să fi avut probleme între ei chiar din afara închisorii. Dar nimeni nu poate spune încă ce a dus cu adevărat la conflictul dintre ei.”

„Un episod care confirmă starea proastă a închisorilor din țara noastră” afirmă Donato Capece, secretarul general al Sappe, „acest sistem nu mai este valabil, trebuie schimbat, este nevoie de mai multe unități pentru a urmări situația și pentru a evita tragediile similare în închisorile care sunt supraaglomerate și unde tensiunea între deținuți este foarte mare”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol