LSRS Italia: Tranziția digitală, între provocare și oportunitate. IDEEuropa VI

În data de 27 ianuarie 2022, ora 19:00 Liga Studenților Români din Străinătate, Filiala Italia (LSRS Italia) va organiza cel de-al șaptelea eveniment din cadrul proiectului „IDEEuropa – Discuții despre Europa de mâine”. Seria de evenimente este organizată sub forma de conferințe și dezbateri între tineri și experți din diverse domenii având scopul de a pune în lumină idei despre direcția pe care Europa o va lua în viitor, se arată într-un comunicat sosit pe adresa redacției noastre.

Conferința organizată de LSRS se bazează în primul rând pe o cultură a dialogului deschis și reprezintă un real exercițiu de democrație pentru tineri, care sunt încurajați în acest fel să se implice activ și să își exprime opiniile în public. Evenimentele se desfășoară pe fondul Conferinței privind viitorul Europei, o inițiativă lansată de către Parlamentul European, Consiliul European și Comisia Europeană.

În acest nou episod se va discuta despre programele Uniunii Europene privind digitalizarea, cu un accent aparte pe infrastructura din România și perspectivele de dezvoltare. „Cu această ocazie vrem să aducem în discuție domeniul educației publice și dezbatem felul în care digitalizarea școlilor și metodele de predare online au adus avantaje sau dezavantaje elevilor și studenților. Așadar, urmărim să creionăm o perspectivă realistă, dar complexă a impactului digitalizării în viețile noastre. Doar fiind conștienți de efectele acestui proces putem și vom putea să ne adaptăm la el mai bine și mai ușor”, au transmis studenții români.

Vor fi prezenți invitații: Monica Laura Ungureanu, directoarea Liceului teoretic Lucian Blaga din Cluj Napoca, și Cristina Sopterean, directoare adjuncta a Colegiului Victor Ungureanu din Câmpia Turzii.

Dezbaterea va fi moderată de colegii noștri Alexandru Antonescu, student la masterat în Studii Europene în cadrul universității din Florența, în prezent student în mobilitate la Collège d’Europe, actualmente voluntar LSRS în departamentul de Proiecte și Tudor Stefanescu, doctorand în cadrul facultății de Litere și Filosofie la Universitatea „Tor Vergata” din Roma și membru LSRS în departamentul de Relații Externe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pentru a participa la conferința va informam ca aceasta ediție se va desfășura pe platforma Teams. Urmăreşte-ne pe Facebook la https://bit.ly/3tOlSE5 și accesează link-ul pe care îl vom posta în eveniment”, au specificat studenții români de la LSRS.

Distribuie acest articol