Dezamăgirea unui italian care nu găsește muncitori pentru activitatea sa: „Nimeni nu mai vrea să facă aceste meserii”

Giuseppe Vasallucci, un antreprenor italian din Senigallia, provincia Ancona (Marche), transmite prin intermediul publicației Corriere Adriatico că este în căutare de doi meșteri specializați în montat pardoseli și faianță. Omul de afaceri precizează că deși a căutat chiar și în afara Italiei, în țări precum România și Albania, nu a reușit să găsească persoanele calificate pentru aceste meserii.

„Am o firmă individuală în Cesanella, în via Giotto, care se ocupă de pardoseli și montat faianță – a declarat Giuseppe Vasallucci – lucrez și la fratele meu din Pergola, iar acum am avea nevoie urgent de doi meșteri care să știe să pună gresie, dar în total ne-ar trebui la cel puțin patru. Am căutat în diverse regiuni ale Italiei, apoi și pe piața externă, în special România și Albania, din care provine adesea forța de muncă, dar fără succes”.

„Sunt meserii pe care nimeni nu mai vrea să le facă – a mai adăugat Giuseppe Vasallucci – părinții își împing copiii să studieze tot mai mult și este din ce în ce mai greu să găsești muncitori pentru anumite activități. Nu toți ar trebui să devină medici sau avocați, este nevoie și de cei care desfășoară meserii practice, care sunt la fel de necesare.”

În opinia lui Giuseppe Vasallucci criza de personal în domeniul construcțiilor este generată și de acordarea venitului de cetățenie (ajutor social): „Cei care îl primesc, pentru a nu-l pierde, preferă să nu muncească.”

Odată cu deducerile fiscale aplicate de guvern de ceva vreme, volumul de muncă a crescut aproape peste tot în Italia, dar antreprenori nu găsesc lucrători disponibili din cauza pandemiei care a afectat multe sectoare de lucru: „Unii dintre angajații mei erau originari din Puglia și s-au întors în regiunea lor, iar acum este de lucru și acolo. Este firesc să rămână lângă familiile lor, îi înțeleg.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vasallucci are nevoie acum de doi lucrători care să fie specializați în pardoseli, iar în curând colectivul va trebui mărit cu alți muncitori pentru a duce la bun sfârșit lucrările. „Mă gândesc serios să închid activitatea pentru că e greu să continui în ritmul ăsta. Îmi sunt oferite contracte, dar trebuie să le refuz pentru că nu am suficienți muncitori pentru a duce lucrările la bun sfârșit. Este absurd!”

Cei interesați pot trimite un mesaj pe pagina de Facebook a publicației Corriere Adriatico.

Distribuie acest articol