O româncă mulțumește spitalului din Italia în care a fost tratată: „Am fost întâmpinată cu brațele deschise de toată lumea”

Secția de radioterapie oncologică a spitalului din Lucca (Toscana) a primit recent o scrisoare de mulțumire de la o pacientă pentru îngrijirea primită. La finalul tratamentului, o femeie de naționalitate română a vrut, inițial, să lase o dedicație specială personalului structurii, condusă de dr. Marcello Mignogna, dar aceasta s-a extins în final pentru toți lucrătorii spitalului „San Luca”.

„Nu am cuvinte să mulțumesc întregului personal al secției de Radioterapie – spune femeia în mulțumirile ei – unde am fost întâmpinată cu brațele deschise de toată lumea: medici, asistente, de toți tehnicienii. Fiecare dintre ei m-a tratat cu bunătate și mult profesionalism. Lucrătorii medicali chiar au avut grijă de mine în toate privințele. Vin dintr-o țară, România, în care sistemul de sănătate te face să plângi: dacă nu ai bani, dacă ești sărac, ai mari dificultăți; aceasta este realitatea dură.”

„În schimb, în Italia nu contează naționalitatea ta, culoarea pielii tale, ești tratat ca o persoană umană, fără deosebire de cetățenii italieni. Am multă stimă și respect față de personalul pe care l-am întâlnit în parcursul meu de îngrijire și aș dori să mulțumesc personalului medical pentru modul în care am fost tratată, îngrijită, primită de toată lumea. Cu mult respect și afecțiune”, a mai adăugat conaționala noastră.

La rândul său, directorul secției de radioterapie a spitalului din Lucca, Marcello Mignogna, nu s-a putut abține din a comenta:

„Nu pot nega că astfel de certificate de recunoștință ne încurajează să ne continuăm activitatea noastră cotidiană cu angajament și seriozitate. Aprecierea doamnei care a scris această scrisoare ne face o mare plăcere și, împreună cu alte certificate de stimă și feedback pozitiv, primite în această perioadă, răsplătește lucrătorii noștri pentru dificultățile întâmpinate în timpul pandemiei, care a pus presiune pe noi toți. În ciuda multor provocări, am continuat să asigurăm în mod corespunzător aceste servicii fundamentale pentru comunitate”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol