O badantă română și soțul ei riscă ani grei de închisoare în Italia, acuzați că au maltratat și furat bătrânul asistat

Un cuplu de naționalitate română trebuie să răspundă în fața legii sub suspiciunea de maltratare și exploatare a vulnerabilității unui bătrân în vârstă de 70 de ani, domiciliat în localitatea italiană Mirandola, provincia Modena din Emilia-Romagna.

Vineri 18 februarie, soțului român i-a fost stabilită o judecată rapidă, în timp ce soția sa va fi supusă audierii preliminare.

Potrivit procurorului, relatează ziarul Il Resto del Carlino, cei doi soți au maltratat un bătrân mai bine de zece ani, timp în care au profitat de neputința acestuia și au intrat, treptat, în posesia tuturor bunurilor sale. Totodată, a fost admisă constituirea unei părți civile în numele victimei și a administratorului de sprijin care a fost numit între timp pentru pensionarul italian.

De peste zece ani, bătrânul a fost prins în „ghearele” unei familii de români care nu numai că au intrat în posesia tuturor bunurilor sale, dar l-au și forțat să locuiască închis într-o singură cameră și să-și facă nevoile firești în interiorul ei, fără a putea avea acces la baie.

Bătrânul nu mai putea mânca altceva decât resturile familiei „oaspete”, iar dacă se răzvrătea, era lovit cu pumni și palme. Cei doi soți sunt cercetați pentru maltratare și exploatare a vulnerabilității bătrânului, fiind acuzați că au torturat victima ani de zile și au deposedat-o de toate bunurile sale, profitând de neputința sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Victima, apărată de avocatul Tietto, o cunoscuse pe româncă în urmă cu mai bine de zece ani, atunci când căuta o badantă pentru părinții săi. Inițial, femeia reușise să-i câștige încrederea, până când a intrat în casa lui. Apoi și-a adus toată familia, respectiv soțul și copiii care s-au mutat în casa pensionarului, spunea îngrijitoarea română, pentru a ajuta-o cu treburile gospodărești.

Din acel moment, coșmarul a început pentru bătrânul italian din Mirandola. Potrivit investigațiilor efectuate și verificării tuturor documentelor bancare, cei doi soți nu numai că și-au însușit pensia victimei, dar l-au îndatorat chiar la diverse instituții financiare cu o sumă de peste 100.000 de euro.

Varianta înaintată de avocatul care-i apără pe soții români este complet diferită însă. Potrivit acestei versiuni, inculpații l-ar fi cunoscut pe bătrân în urmă cu aproximativ cincisprezece ani.

Deoarece acesta din urmă era singur, au fost invitați de el însuși să locuiască în casa lui, de atunci și până în urmă cu un an, fără să le ceară niciun ban. În schimbul cazării, românca ar fi prestat ca și servitoare în interiorul casei, mai spune avocatul.

Distribuie acest articol