Acord de înfrățire între un spital din Italia și unul din România pentru a oferi asistență sanitară refugiaților ucraineni

Pentru a da un răspuns urgent îngrijirii medicale a numeroșilor ucraineni care fug de războiul din țara lor și se refugiază în România, de curând s-a strâns un parteneriat între două unități medicale europene: una din țara noastră, iar cealaltă din România.

INMI Lazzaro Spallanzani (Institutul Național pentru Boli Infecțioase) din Roma a semnat un acord de înfrățire cu spitalul orașului Sighet din România, una din „porțile de acces” în Europa ale refugiaților ucraineni.

Spitalul orașului unde s-a născut laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel, a cerut sprijin spitalului Lazzaro Spallanzani pentru a participa la o colaborare umanitară și sanitară cu scopul de a ajuta refugiații, de a sprijini pregătirea operatorilor români și, de asemenea, pentru expedierea de consumabile și medicamente atât de necesare în situația actuală.

Spitalul de la granița României cu Ucraina a fost destinația unei vizite a consilierului de sănătate din regiunea Lazio, Alessio D’Amato, precum și a directorului spitalului Lazzaro Spallanzani, Francesco Vaia.

Delegația de la Roma în vizită la spitalul de la Sighet. Foto: ADNKronos.

În timpul călătoriei s-au pus bazele unui parteneriat între cele două spitale pentru a crea o sinergie și un schimb de instruire, inclusiv în lupta împotriva răspândirii bolilor infecțioase care, în timpul conflictelor, au întotdeauna o propagare mai mare. Colaborarea ar putea duce chiar şi la transferuri de pacienţi din Sighet la Roma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol