Parma: româncă de 67 de ani declară că a fost jefuită de un african. Polițiștii o denunță pentru simulare de infracțiune

O femeie română de 67 de ani, cu inițialele A.E., a pus în alertă polițiștii din Parma, după ce a sunat la 113 și a declarat că a fost jefuită de un bărbat african în sala bancomat a unei bănci din via d’Azeglio după ce a scos 500 de euro de pe cardul bancar.

Polițiștilor sosiți la fața locului femeia le-a spus că a fost atacată pe la spate de un tânăr african de circa 20 de ani care ar fi prins-o de gât și ar fi bruscat-o de mai multe ori. Totodată, femeia spunea că deși a opus rezistență în fața infractorului, acesta a lovit-o cu pumnii după cap de câteva ori apoi a fugit cu banii femeii și cu cardul bancar.

Descrierea dată de femeie polițiștilor în ceea ce privește infractorul era foarte detaliată: circa 20 de ani, corpolență subțire, culoare pielii măslinie, între 1,60 și 1,70 metri înălțime, îmbrăcat cu un tricou cu mâneci scurte de culoare roșie și pantaloni scurți de culoare închisă.

Polițiștii au început astfel să caute infractorul în zonă pentru timp îndelungat dar fără niciun rezultat, acesta era de negăsit. A doua zi, anchetatorii de la Secțiunea pentru Prevenirea Jafurilor, aflând de această gravă infracțiune, au cerut imediat imaginile de la camerele de filmat instalate în zonă, în special cele ale băncii de unde femeia română a declarat că a scos banii.

Între timp, femeia română a fost invitată de către polițiști la secție pentru a denunța cele întâmplate dar, spre surprinderea tuturor, femeia le-a răspuns că „e totul în regulă” și le-a închis telefonul în nas.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Surprinși de atitudinea femeii, anchetatorii au analizat înregistrările camerelor de filmat și uimirea lor a devenit și mai mare când au văzut că nu este niciun semn de vreo scenă violentă sau de un jaf. Imaginile arătau, de fapt, cum  A.E. intra în bancă și după ce a încercat să facă o operațiune la bancomat a ieșit în afara băncii, a telefonat polițiștilor și a rămas în așteptarea acestora. Apoi, în imagini se vedea femeia intrând din nou în sala bancomatului alături de un polițist căruia îi explica cum a avut loc jaful dar nici urmă pe înregistrări de vreun tânăr african sau vreo scenă violentă.

Ulterioare verificări ale anchetatorilor au confirmat cu certitudine că nu a avut loc niciun jaf iar apelul femeii a fost complet nejustificat, motiv pentru care aceasta a fost denunțată în stare de libertate pentru simularea unei infracțiuni și procurarea unei alarme false.

Sursa: Parma Today

Distribuie acest articol