A murit Tiberiu Ceia, renumit interpret român de muzică populară

Renumitul interpret de muzică populară, Tiberiu Ceia, s-a stins din viață în seara de miercuri, 29 martie 2023. Artistul avea 83 de ani.

TVR Timișoara a transmis: „Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristețea de a fi pierdut un om și un artist excepțional nu va umbri bucuria și șansa de a-l fi avut aproape ani mulți.

Marii artiști trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generații, de drag și de dor. Drum luminat, dragă Tibi!

inceia

Tiberiu Ceia s-a născut pe data de 16 iulie 1940 în Timişoara. Activitatea sa artistică de peste 50 de ani a fost apreciată prin cele mai înalte distincţii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În anii ’70, la puţin timp după consacrarea sa prin emisiunea – concurs de mare anvergură a vremii „Dialog la distanţă Iaşi – Timişoara”, a lansat cântecul care a devenit sinonim cu numele său, „Frumoasă-i vecina noastră”.

„În cântecul popular trebuie să fii sincer, să fii actual prin tensiunea pe care o împrumuţi melodiei şi versului. Cântecul trebuie să fie o oglindă purtată de-a lungul unui drum… adevărata muzică este graiul sufletului şi vorbeşte de la inimă la inimă”, spunea Tiberiu Ceia.

@rotalianul