Abruzzo: trei infractori români trădați de fețele de pernă furate. Dețineau arme, cartușe de război, și săbii în casă

Posesie ilegală de arme și de muniție de război pentru trei cetățeni români arestați de către polițiști la Chieti, în Abruzzo. Doi dintre aceștia erau deja în arest la domiciliu dar continuau să fure, în prezent sunt considerați a fi responsabili pentru o serie de furturi care au avut loc în ultimul timp în zona respectivă. Este vorba despre românii cu inițialele: H.M. în vârstă de 36 de ani, G.A de 32 de ani și N.G., 34 de ani.

La percheziția care a avut loc, carabinierii au descoperit în locuința celor trei, din Chieti-Scalo, monede de colecție, unelte de construcții, săbii antice, blănuri și numeroase cartușe de război de calibru diferit.

A fost Nox, unul dintre câinii instruiți pentru a căuta explozibil, care a direcționat agenții spre o cutie de metal ascunsă în apartament și în unde au găsit muniția de război.

Valoarea bunurilor furate de către cei trei infractori este estimată la aproximativ 100,000 de euro.

Bărbații au fost transportați la închisoare din Chieti, și puși la dispoziția procurorului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totul a fost pornit de la un control de rutină privind persoanele condamnate la arest la domiciliu, control în timpul căruia carabinierii au observat pe pat câteva fețe de pernă furate ceva timp în urmă dintr-un apartament.

Militarii au fotografiat fețele de pernă și au arătat imaginile proprietarului care le-a recunoscut imediat, relatează abruzzonews.