Accident aviatic în Italia, un elicopter cu șapte persoane s-a prăbușit în munți din cauza vremii nefavorabile

UPDATE: Un video făcut de unul dintre pasageri cu puține minute înainte ca elicopterul să dispară de pe ecranele radar poate fi urmărit aici.

Șapte persoane au fost găsite fără viață sâmbătă, 11 iunie, în epava unui elicopter care s-a prăbușit joi, 9 iunie, în munții Italiei. Aparatul de zbor a dispărut de pe ecranele radar în timp ce survola munții Apenini, în condiţii meteorologice dificile, iar căutările au durat două zile.

La bordul elicopterului de tip „Agusta Koala”, aparținând companiei Avio Helicopters Srl din Thiene (Vicenza), care decolase de pe aeroportul Capannori Tassignano (Lucca) și se îndrepta spre Treviso (Veneto) se aflau patru cetățeni turci, doi libanezi și pilotul italian, originar din Veneția. Cei șase cetățeni străini erau manageri de companii și se aflau în Italia într-un schimb de experiență, informează Sky Tg24.

Elicopterul s-ar fi prăbușit pe albia unui pârâului Lama, la Passo degli Scaloni, 1.922 de metri deasupra nivelului mării, la doi kilometri de refugiul Segheria. Zona este deosebit de inaccesibilă.

„După descoperirea pe muntele Cusna a rămășițelor avionului dispărut pe 9 iunie, în epavă au fost găsite trupurile fără viață, din păcate, ale celor șapte persoane aflate la bord”, au anunțat pompierii italieni pe Twitter. „Nu a fost găsit niciun supraviețuitor.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Unul dintre pasagerii libanezi ar fi trimis joi dimineață fiului său un video de câteva secunde, filmat cu telefonul, în care se putea vedea furtuna cu vânt puternic și ploaie care s-a abătut asupra elicopterului, l-a granița dintre Lucca și Modena. Scurtul filmuleț nu a fost dat publicității, deocamdată, deoarece face obiectul unor investigații.

În căutări au fost implicate forțele aeriene, pompierii și poliția italiană.

Vremea rea din ultimele zile a îngreunat încercările inițiale de a găsi elicopterul, care a dispărut într-o zonă muntoasă slab populată.

@rotalianul