Accident de autobuz în Italia. La bord erau 20 de pasageri

Un grav accident de autobuz a avut loc în regiunea Toscana marți, 30 mai. Vehiculul a părăsit carosabilul și s-a prăbușit într-o râpă de la marginea șoselei. Un tânăr în vârstă de 16 ani, grav rănit, cu multiple traumatisme, a fost transportat de urgență cu elicopterul la spitalul Cisanello din Pisa, informează ANSA.

Un alt băiat a fost dus cu ambulanța la spital sub cod roșu. Trei persoane au fost clasificate ca urgente moderate, iar restul celor 15 persoane implicate au suferit răni ușoare.

Autobuzul, de pe ruta extraurbană 1, de la Autolinee Toscane, se deplasa pe șoseaua dintre Pontremoli și Zeri, o zonă muntoasă din provincia Massa Carrara, când a derapat, a distrus gardul de protecție și a continuat să se deplaseze pe pantă, în jos, aproximativ 100 de metri.

photo_2023-05-31_13-48-29
Foto: ANSA

La bord erau 20 de persoane, inclusiv șoferul, un bărbat în vârstă de 52 de ani, cu 27 de ani de experiență la volan. Restul pasagerilor erau elevi la liceul din Pontremoli, care se întorceau acasă.

photo_2023-05-31_13-48-42
Foto: ANSA

Potrivit informațiilor, este posibil ca șoferul să fi fost orbit de razele soarelui. Ancheta este încă în curs de desfășurare. Cei mai mulți pasageri au reușit să urce singuri pe pantă după accident.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primul care a ajuns la fața locului a fost primarul comunei Zeri, Cristian Petacchi, împreună cu fiul său cel mare. Fiica primarului, Giulia, în vârstă de 17 ani, se afla în autobuz și a fost dusă la spital cu câteva tăieturi. Primarul a lăudat echipajele de salvare pentru intervenția rapidă și a mulțumit voluntarilor locali pentru ajutor.

photo_2023-05-31_18-34-51
Foto: ANSA

Conform Autolinee Toscane, autobuzul a fost înmatriculat în septembrie 2015 și a parcurs până acum puțin peste 330.000 de kilometri.

Ultima revizie a avut loc pe 3 octombrie 2022. În urma acestui incident grav, compania a declarat că va demara o anchetă internă pentru a înțelege dinamica exactă și posibilele cauze ale accidentului.