Accident de muncă în Italia, doi români în stare gravă la spital. Loviți de brațul mecanic al unei macarale

Un accident de muncă în urma căruia doi muncitori au fost grav răniți a avut loc marți, 3 septembrie, în jurul orei 8.00, pe un șantier din Via San Giuseppe, localitatea Frosinone (Lazio). Cei doi bărbați români locuiesc în Alatri și ambii sunt în momentul de față internați la spitalul „Umberto I” din Roma.

Muncitorii, ambii cu vârste în jur de 35 de ani, erau angajați la o firmă din Alatri și lucrau la construcția unui complex rezidențial. Ei au fost răniți grav în timp ce brațul mecanic al macaralei cu care turnau ciment s-a înclinat și i-a lovit.

Nu se știe încă dacă românii au fost loviți direct de brațul mecanic al macaralei care s-a înclinat, sau dacă erau pe schele și au căzut după impactul cu utilajul. Medicii ajunși la locul incidentului, după ce le-au acordat primul ajutor, au dispus transportul imediat cu ajutorul elicopterului a unuia dintre muncitori la spitalul din Roma. Celălalt muncitor a fost inițial transportat la spitalul „Fabrizio Spaziani” din Frosinone, dar în cursul după-amiezii situația sa s-a agravat și a fost transferat și el la „Policlinico Umberto I” din capitala italiană.

La fața locului pe lângă personalul medical, s-au prezentat carabinierii de la unitatea din Frosinone, pompierii, precum și reprezentanții Inspectoratului teritorial de muncă pentru a se verifica dacă au fost îndeplinite normele în ce privește reglementările de securitate a muncii în cadrul șantierului.

Șantierul din Frosinone unde a avut loc accidentul de muncă. Foto: Ciociaria oggi
@rotalianul