Italia: Muncitor român cu picioarele strivite după un grav accident de muncă

Un tânăr muncitor român în vârstă de 30 de ani din nordul Italiei, provincia Vicenza, a suferit luni, 14 ianuarie, un grav accident la locul de muncă. Bărbatul a rămas blocat cu picioarele sub o structură de fier greu care i-a căzut peste picioare. Viața sa nu este însă în pericol, informează ecovicentino.it

Muncitorul român, cu inițialele F.L., lucrează cu un contract de muncă la S.C. Saldature Carpenterie s.r.l cu sediul la Sarego. În după amiaza zilei de luni, 14 ianuarie, când mai era puțin până la sfârșitul orarului de lucru, tânărul a rămas blocat cu picioarele sub o structură de fier greu, pe care încerca să o ridice cu ajutorul unei macarale și care, din nefericire, a cedat. În ajutorul românului nostru au sărit imediat colegii care l-au scos de sub greutatea structurii de fier și au chemat ambulanța.

Tânărul muncitor român a fost transportat cu ambulanța la spitalul din Arzignano unde i s-au diagnosticat fracturi multiple la nivelul membrelor inferioare. Condițiile sale generale nu sunt îngrijorătoare și viața sa nu este în pericol, dar va avea nevoie de o perioadă lungă de tratament și odihnă înainte de a-și relua munca.

Carabinierii stației Lonigo împreună cu tehnicienii Spisal (serviciul de prevenire, igienă și siguranță la locul de muncă) investighează dacă au fost respectate normele în vigoare.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20