Accident de muncă în Italia, român lovit de un buștean în timp ce lucra la defrișarea unei păduri

Un bărbat român în vârstă de 47 de ani a fost victima unui accident forestier la Sant’Orsola Terme, în provincia Trento, în cursul dimineții de joi, 31 martie. Victima, care a suferit numeroase politraumatisme, a fost transportată la Spitalul Santa Chiara din Trento cu elicopterul, informează L’Adigetto.

Muncitorul silvic a fost lovit de un buștean în timp ce participa la lucrările de defrișare din pădurea Sant’Orsola Terme, în zona Croz de le Scalete, la o altitudine de circa 1.600 de metri. Accidentul s-a produs de-a lungul unei pante de 150 de metri, deasupra drumului forestier.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost primit în jurul orei 9:45, de la colegii muncitorului român. Tehnicianul de la centrul de Salvare Alpină și Speologică, împreună cu Coordonatorul zonei operaționale centrale Trentino, a solicitat intervenția operatorilor de la Pergine care au ajuns la locul accidentului cu un vehicul.

La fața locului s-au prezentat și pompierii voluntari din Sant’Orsola, în timp ce elicopterul nu a putut ajunge la locul accidentului din cauza vremii nefavorabile și a vizibilității reduse.

Întrucât vremea rea ​​nu a permis recuperarea de la fața locului cu elicopterul, care a aterizat la Sant’Orsola Terme, persoana vătămată a fost coborâtă 150 de metri cu targa, până la drum, de acolo transferată în localitate cu autospecialele de intervenție și, în sfârșit, cu elicopterul, la Spitalul Santa Chiara din Trento.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI