Accident de muncă în Italia, român lovit de un buștean în timp ce lucra la defrișarea unei păduri

Un bărbat român în vârstă de 47 de ani a fost victima unui accident forestier la Sant’Orsola Terme, în provincia Trento, în cursul dimineții de joi, 31 martie. Victima, care a suferit numeroase politraumatisme, a fost transportată la Spitalul Santa Chiara din Trento cu elicopterul, informează L’Adigetto.

Muncitorul silvic a fost lovit de un buștean în timp ce participa la lucrările de defrișare din pădurea Sant’Orsola Terme, în zona Croz de le Scalete, la o altitudine de circa 1.600 de metri. Accidentul s-a produs de-a lungul unei pante de 150 de metri, deasupra drumului forestier.

- Continuarea după publicitate -

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost primit în jurul orei 9:45, de la colegii muncitorului român. Tehnicianul de la centrul de Salvare Alpină și Speologică, împreună cu Coordonatorul zonei operaționale centrale Trentino, a solicitat intervenția operatorilor de la Pergine care au ajuns la locul accidentului cu un vehicul.

La fața locului s-au prezentat și pompierii voluntari din Sant’Orsola, în timp ce elicopterul nu a putut ajunge la locul accidentului din cauza vremii nefavorabile și a vizibilității reduse.

Întrucât vremea rea ​​nu a permis recuperarea de la fața locului cu elicopterul, care a aterizat la Sant’Orsola Terme, persoana vătămată a fost coborâtă 150 de metri cu targa, până la drum, de acolo transferată în localitate cu autospecialele de intervenție și, în sfârșit, cu elicopterul, la Spitalul Santa Chiara din Trento.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI