Accident de muncă în Italia, român mort pe un șantier în timp ce demonta o schelă

În această dimineață de vineri, 27 noiembrie, un muncitor român în vârstă de 38 de ani a murit pe un șantier din Verona. Bărbatul a căzut de la o înălțime de 3 – 4 metri când demonta o schelă și a murit instantaneu, scrie Il Gazzettino.

Potrivit constatărilor polițiștilor și a inspectorilor Spisal (Serviciu de prevenire și siguranță la locul de muncă) care au ajuns la fața locului, muncitorul român demonta în jurul orei 10.30 o schelă, pe un șantier din zona Verona Sud, în via Leopoldo Biasi 1. Din motive neelucidate încă și în curs de cercetare, schela metalică pe care se afla bărbatul a cedat brusc și el a căzut la pământ de la o înălțime de aproximativ 4 metri. Impactul cu solul a fost unul puternic și nu i-a lăsat victimei nicio șansă de supraviețuire.

Din păcate, intervenția personalului sanitar de la 118 a fost inutilă, medicii au putut doar să constate decesul muncitorului român. Conaționalul nostru era rezident la Roma și lucra pentru o societate din Napoli care se ocupă cu închirierea și montajul de schele metalice.