Accident de muncă în Italia: Româncă lovită de o stivă de saci care s-a prăbușit

Un grav accident de muncă a avut loc în localitatea Filo di Argenta, regiunea Emilia-Romagna, unde o femeie româncă în vârstă de 43 de ani manevra un stivuitor pentru a stivui saci mari cu semințe, relatează Estense.com.

O stivă de saci s-a prăbușit brusc, iar în cădere aceștia au lovit-o pe muncitoarea care manevra vehiculul. Din fericire, victima a fost investită doar parțial, în lateral.

Accidentul s-a produs luni, 24 iulie, în jurul orei 14:30, la fabrica de semințe „Sementificio Bellini”, care face parte din cooperativa agricolă cu același nume.

Motivul și dinamica exactă a accidentului rămân încă neclare, cazul fiind în prezent investigat de carabinierii din Alfonsine, care au sosit la fața locului pentru a efectua constatările necesare, împreună cu inspectorii de medicină a muncii.

Alarma a fost dată de colegii femeii. La locul accidentului de muncă s-a prezentat personalul sanitar de urgență de la 118, care i-a oferit lucrătoarei primele îngrijiri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Medicul a decis să cheme un elicopter medical din Bologna, care ulterior a transportat pacienta la spitalul din Cesena, fiind codată cu gradul de gravitate „2”. Se pare că viața femeii nu este în pericol.

Între timp, o echipă de pompieri din cadrul detașamentului din Alfonsine a fost chemată pentru a securiza zona de depozitare unde a avut loc incidentul.