Accident de muncă în Italia, trei muncitori români au căzut de la aproape șase metri înălțime

Trei muncitori români, în vârstă de 38, 46 și 49 de ani, au fost răniți într-un grav incident de muncă petrecut în noaptea de joi spre vineri, 22 martie, în cadrul lucrărilor de construcție la tunelul Loppio-Busa, din Pasul San Giovanni-Maza, în apropierea orașului Riva del Garda (Trento).

Conaționalii noștri lucrau în tura de noapte și incidentul s-a produs aproape de ora 03:00 dimineața, informează ANSA.

Muncitorii români se aflau într-un coș de ridicare și au căzut de la o înălțime de aproape șase metri.

INCIDENTE-CANTIERE-LOPPIO-BUSA-a-1

Doi dintre ei au fost duși la spitalul Santa Chiara din Trento cu un elicopter medical. Al treilea, dus inițial la spitalul Rovereto, a fost apoi transferat și el la Santa Chiara cu elicopterul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cel mai tânăr, de 38 de ani, nu este în stare gravă, el este internat la ortopedie cu prognostic de 30 de zile.

Echipele de intervenție, inclusiv carabinierii din Riva del Garda și inspectorii Uopsal, sunt în curs de a investiga circumstanțele exacte ale accidentului de muncă.

Incidentul a stârnit o reacție puternică din partea sindicatelor, cu Matteo Salvetti de la Feneal Uil și Giampaolo Mastrogiuseppe de la Fillea Cgil, care au anunțat o grevă de patru ore pentru vineri, 11 aprilie, ca formă de protest față de condițiile de siguranță la locul de muncă din sectorul construcțiilor.

Aceștia au cerut, de asemenea, înființarea unui reprezentant teritorial pentru siguranță, o măsură considerată esențială pentru prevenirea accidentelor de muncă.

Sindicatele au evidențiat, de asemenea, faptul că muncitorii străini reprezintă aproape jumătate din forța de muncă în sectorul construcțiilor din provincia Trento.

Această dependență de muncitori străini, într-un moment în care sectorul se confruntă cu o lipsă acută de mână de lucru, subliniază necesitatea unor politici mai eficiente de integrare și siguranță a muncii.