Italia: Florentina își pierde viața sub ochii neputincioși ai fiicei sale

O tragedie greu de redat în cuvinte este în aceste zile cea a unei familii de români din nordul Italiei. Marți, 12 februarie, Florentina Ioniță, o femeie română în vârstă de 38 de ani, a fost lovită mortal de o mașină în timp ce se întorcea cu bicicleta de la serviciu. În urma sa, la puțini metri distanță, se afla fiica de numai 14 ani. Aceasta a asistat neputincioasă la accidentul care a pus capăt vieții mamei sale.

Familia Ioniță locuiește la Busco Ponte di Piave, în provincia Treviso. Marți seară, în jurul orei 18:30, Florentina se întorcea de la muncă pe bicicletă, de-a lungul unei străzi slab luminată, când a fost lovită de un autoturism Skoda Roomster condus de o femeie italiancă în vârstă de 40 de ani. Românca noastră se deplasa regulamentar, pe marginea drumului și mai avea puțin până să ajungă acasă. O urma îndeaproape, la doar câțiva metri distanță, fiica sa care a asistat îngrozită la tot ce i s-a întâmplat mamei sale.

- Continuarea după publicitate -

În urma verificărilor făcute de polițiști, atât Florentina cât și femeia de la volanul mașinii care a cauzat accidentul, se întorceau de la serviciu, după o zi de muncă și se deplasau în aceeași direcție de mers. Florentina nu a mai ajuns acasă, și-a dat sufletul pe asfaltul rece și sub ochii fetiței sale. Personalul sanitar de pe ambulanță nu a putut face nimic pentru conaționala nostră decât să constate decesul acesteia.

„Rezidentă de mulți ani în provincia Treviso, românca era o persoană respectată și iubită de toți cei care o cunoșteau”, scriu italienii de la Fanpage despre Florentina Ioniță.