Accident grav în Italia, cel puțin 6 morți după ce un microbuz a intrat într-un TIR pe autostradă

UPDATE: La volanul microbuzului se afla Massimo Pironi, în vârstă de 63 de ani, fost primar al orașului Riccione între anii 2009 și 2014. Victimele, pe lângă fostul primar, sunt patru femei și un bărbat. O pasageră a supraviețuit și este internată în stare gravă la spitalul din Mestre.

Accident mortal astăzi, 7 octombrie, pe autostrada A4, în apropiere de Trieste, unde un microbuz a intrat în coliziune cu un TIR. Cel puțin 6 oameni, pasageri în microbuz, au murit în urma impactului, informează Fanpage.

Șase persoane au murit în accidentul rutier care a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16:00, pe tronsonul cu trei benzi al autostrăzii A4, la San Donà di Piave, între intrarea și ieșirea spre Trieste. Conform informațiilor de până acum, microbuzul, în care se aflau 7 persoane, s-a izbit violent de un vehicul articulat.

Accidentul ar fi avut loc pe banda centrală a autostrăzii, șoferul microbuzului mergea cu viteză mare și nu a putut evita TIR-ul oprit la coadă.

Moartea a șase pasageri a fost confirmată de salvatorii care s-au deplasat la fața locului. Cadavrele au fost scoase dintre fiarele contorsionate de pompierii ajunși la locul accidentului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se pare că în microbuz călătoreau persoane cu dizabilități de la „Cooperativa disabili Centro21” din Riccione. În accident și-au pierdut pe loc viața șoferul și cinci persoane cu handicap. O tânără care călătorea la bordul autovehiculului a supraviețuit, dar condițiile sale de sănătate sunt încă necunoscute.

Echipajele medicale de la 118 s-au deplasat la locul accidentului cu mai multe ambulanțe, împreună cu pompierii din San Donà di Piave și Mestre. La fața locului s-au deplasat și polițiștii rutieri.

Secțiunea de autostradă dintre San Donà și Cessalto, în direcția Trieste este închisă, cu ieșire obligatorie la San Donà pentru a permite salvatorilor să scoată vehiculele implicate.