Accident în Italia: Un autobuz cu zeci de călători s-a ciocnit cu o Dacie în care se aflau doi români

Un accident rutier care s-ar fi putut transforma într-o adevărată tragedie s-a petrecut în seara zilei de duminică, 27 ianuarie, în jurul orei 22:00, la Foggia, în Puglia. Un autocar cu turiști care se întorceau dintr-o excursie a fost izbit de un autoturism Dacia în care se aflau doi cetățeni români și doi albanezi. Mașina a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de autocarul care circula regulamentar. Românii au fost răniți și au rămas blocați în interiorul mașinii fiind necesară intervenția echipei de descarcerare.

Autocarul, plin cu turiști din localitatea Monte S’Angelo, se întorcea după o excursie la Matera și se afla pe șoseaua provincială în direcția Zapponeta-Manfredonia. În dreptul stațiunii turistice „La Bussola”, o Dacie cu patru cetățeni la bord, doi români și doi albanezi, a intrat pe contrasens. Șoferul autocarului a făcut o manevră bruscă pentru a evita impactul frontal și mașina a fost zdrobită între autobuz și gardul de protecție de pe marginea șoselei.

După accident, cei doi pasageri de origine albaneză care călătoreau la bordul autoturismului Dacia, au ieșit din mașină și au fugit, făcându-se nevăzuți. Românii, în schimb, au fost răniți și au rămas blocați între fiarele mașinii. A fost necesară intervenția echipei de descarcerare din cadrul companiei de pompieri din Manfredonia pentru a-i extrage din interiorul autovehiculului. Din fericire, deși au suferit răni grave, viața lor nu este în pericol, relatează Foggia Today.

Mai mulți pasageri din autobuz s-au ales cu răni ușoare, reacția promptă a șoferului le-a salvat viața.