Accident de muncă în Italia, un bărbat român și-a pierdut viața sub roata unui tractor

Un bărbat român în vârstă de 50 de ani a murit joi, 19 martie în localitatea Artena de lângă Roma, după ce roata unui tractor a trecut peste trupul său, informează Roma Today.

Totul s-a întâmplat astăzi în jurul orei 9:00 din această dimineață. Conform reconstituirii făcute de carabinierii care au ajuns la fața locului, conaționalul nostru stătea în afara cabinei tractorului în timp ce un coleg, un bărbat tot de naționalitate română în vârstă de 30 de ani, era la volanul vehiculului. Cei doi se deplasau pe via del Pantano, de la o parcelă agricolă la alta.

La un moment dat, din cauza unei denivelări a drumului, bărbatul de la volan a pierdut controlul asupra vehiculului. Colegul său a căzut sub tractor fiind apoi lovit mortal de roata din spate.

Muncitorul român a murit instantaneu. Trupul bărbatului, pus la dispoziția autorităților judiciare, a fost transportat la spitalul Tor Vergata din Roma.

„Moartea lucrătorului român în vârstă de 50 de ani readuce în atenția noastră în mod dramatic problema siguranței la locul de muncă. O dramă continuă și intolerabilă, pe care Guvernul trebuie să o combată imediat cu instrumentele adecvate”, a declarat Paolo Capone, secretar general sindicatului UGL.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI