Accident mortal pentru un român din Italia care a căzut într-o râpă adâncă de circa 5 metri

Un bărbat român în vârstă de 48 de ani a murit în această dimineață de marți, 2 iunie 2020, în localitatea italiană Monterosso din provincia La Spezia, după ce a căzut într-o râpă adâncă de circa 5 metri și s-a lovit de zidul unei construcții vechi.

Tragedia a avut loc în jurul orei 8:00 din această dimineață, într-o zonă agricolă din localitate, unde se află un șantier. Bărbatul român se pare că a împrumutat de la cineva o scară pe care trebuia să o ia de pe șantierul respectiv și acest gest ar fi dus la accidentul care i-a provocat decesul.

Recuperarea de către pompieri a trupului neînsuflețit. Foto: gazzettadellaspezia.it

„Din informațiile pe care le avem, această persoană a mers să ia niște scule și a alunecat de pe un suport de la o înălțime de 4-5 metri. Au intervenit tempestiv salvamontiștii, carabinierii, paramedicii și pompierii, dar momentan ancheta este încă în curs de desfășurare. Am vorbit cu puțin timp în urmă cu comandantul carabinierilor de aici, din localitate, care-mi spune că în acest moment puținele informații pe care pot să le transmită sunt acestea. Așteptăm să vedem care este dinamica exactă a accidentului”, a transmis primarul localității, Emanule Moggia, într-un video publicat de primocanale.it.

Conaționalul nostru se pare că a început să strige cu putere după ce a căzut, iar un localnic care locuiește în zonă l-a auzit și a sunat la 112 pentru a cere ajutor, a declarat Michela De Simoni, unul dintre paramedicii care au intervenit la fața locului și totodată președintele asociației Croce Bianca. Până la sosirea salvatorilor însă, strigătele bărbatului român au încetat să se mai audă, iar acest lucru a făcut dificilă găsirea sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Recuperarea de către pompieri a trupului neînsuflețit. Foto: gazzettadellaspezia.it

„Un domn care are casa în preajmă a fost cel care a făcut apelul de urgență care a pus în mișcare salvatorii, dar nu s-a mai putut face nimic”, a declarat De Simoni.

Trupul neînsuflețit al românului de 48 de ani a fost găsit în jurul orei 9:30 într-o râpă adâncă de circa 5 metri, acesta fiind extras apoi de acolo de pompieri, după ce paramedicii au constatat decesul.

Distribuie acest articol