Accident sau sinucidere? Tânăr român de 19 ani mort în Italia după ce a căzut de pe un perete de stâncă

George Marian Bica, în vârstă de 19 ani din România, dar rezident de peste 10 ani la Rezzato, în provincia Brescia, Lombardia, a fost găsit fără viață, joi 31 mai, în jurul orei 14:30, la poalele unui perete de stâncă unde se antrenează alpiniștii.

Potrivit unor prime reconstituiri ale anchetatorilor, George a ajuns pe culmea muntoasă din Colle di San Martino urmând traseul pe o cărare și apoi a căzut în gol, murind pe loc. Trupul neînsuflețit al băiatului român a fost descoperit de un alpinist, sosit în via San Martino pentru a se antrena.

Anchetatorii momentan nu exclud că ar fi putut fi un accident, dar ipoteza de sinucidere este, de asemenea, luată în considerare, relatează Giornale di Brescia.

Prietenii, colegii, sunt alături de părinții Doru și Rădița, în aceste momente tragice. Se strâng fonduri pentru a se ajuta familia să ducă trupul lui George Marian Bica în România, țara sa natală.

La pizzeria „Primavera Take away” în Via IV Novembre din Rezzato se face o colectă de bani care va fi înmânată părinților.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile sunt în curs de desfășurare.

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Distribuie acest articol