Proteste împotriva transportatorilor români ilegali după accidentul de la Cornu Luncii

Federaţia Operatorilor Români de Transport (F.O.R.T.) informează că va organiza proteste la Bucureşti şi în ţară, după tragedia de la Cornu Luncii, informează Adevărul. Doi oameni au murit şi alţi şapte au fost grav răniți, după ce un microbuz a izbit o camionetă care transporta lapte.

Pasagerii din microbuz intenționau să ajungă la muncă în Italia

Pe raza satului Sasca Nouă, din comuna Cornu Luncii a judeţului Suceava, unul dintre cauciucurile microbuzului a explodat în mers. Şoferul microbuzului a pătruns pe contrasesn şi a lovit camioneta care se deplasa regulamentar. Şoferul autoutilitarei a decedat pe loc. În accident şi-a mai pierdut viaţa o femeie care ocupa scaunul din faţă al microbuzului. Pe lângă pasageri, microbuzul mai transporta pachete pentru românii din Italia.

Accidentul de la Cornu Luncii. Foto: Adevarul

Reprezentanţii F.O.R.T. atrag atenţia că microbuzul era transformat artizanal

Se vede şi în fotografiile făcute imediat după accident că între zona de bagaje şi cea de scaune era un perete despărţitor. Tot transportatorii mai spun că, din informaţiile pe care le au, microbuzul efectua o cursă ilegală în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Federaţia transportatorilor va organiza un protest la Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării, între altele, pentru a determina autorităţile să ia măsuri împotriva celor care fac transport ilegal de persoane şi mărfuri.

Tragedia rutiera de la Sasca Nouă se alătură seriei negre de astfel de evenimente, petrecute în ultimii ani, cu consecinţe extrem de grave, un adevarat fenomen naţional pe care F.O.R.T. încearcă de ani de zile să îl oprească”, se arată în comunicatul de presă transmis de F.O.R.T. și citat de Adevărul.