Acuzat de terorism în Italia: „Să punem bombe în toate bisericile!” Tânăr african arestat

Un tânăr de 20 de ani originar din Somalia, suspectat de legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic, a fost inculpat luni în Italia după ce a ameninţat că va pune bombe în biserici din Italia, inclusiv în Bazilica Sfântu Petru din Vatican, a anunţat poliţia, conform agenției de ştiri Reuters, citată de Mediafax.

Potrivit autorităţilor, bărbatul, cu numele Omar Moshin Ibrahim, a fost reţinut joi, iar luni a fost pus sub acuzare pentru instigare la terorism şi sprijinirea terorismului.

Poliţia a comunicat că Omar Moshin Ibrahim a fost reţinut în oraşul Bari după o operaţiune de supraveghere care a durat o lună.

În cadrul investigaţiei, anchetatorii au obţinut inclusiv o înregistrare în care suspectul îi spune unei alte persoane: „Să punem bombe în toate bisericile din Italia. Unde este cea mai mare biserică? În Roma!”

Într-o altă conversaţie, Omar Moshin Ibrahim a vorbit în termeni laudativi despre cei „ucişi pentru calea lui Allah” şi a salutat atacul armat de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, soldat cu cinci morţi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a ajuns în Italia în anul 2016 şi există suspiciuni că ar fi fost militant al organizaţiei Stat Islamic înainte de a ajunge în peninsulă.

@rotalianul