Adolescent de 15 ani ucis de COVID în Italia după 3 luni de chinuri. „Nu avea alte boli”

Un adolescent din Italia a devenit cea mai tânără victimă a virusului SARS-COV-2 din această țară după ce a luptat eroic timp de 3 luni cu infecția.

Potrivit medicilor italieni care l-au tratat, citați de ziarul italian Quotidiano Nazionale, tânărul „nu suferea de alte boli”.

Mario Ruocco, în vârstă de numai 15 ani și originar din Modena, fost internat la spitalul Sant’Orsola din Bologna în data de 10 martie 2021, după ce starea sa de sănătate s-a agravat din cauza infecției cu COVID-19.

Mario Ruocco, răpus de COVID la numai 15 ani. Foto: Fanpage.it

Abia după două luni de la internare, testul COVID efectuat asupra băiatului a dat rezultat negativ, dar starea sa continua să fie critică.

La un moment dat, pe parcursul internării sale la spitalul din Bologna, medicii au reușit să-l stabilizeze și au decis astfel să-l transfere la spitalul Baggiovara din orașul său natal, Modena.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mario respira în mod autonom, dar virusul l-a slăbit atât de tare încât, în urmă cu câteva zile, starea sa s-a agravat din nou până la deces, care a avut loc marți (15 iunie 2021 – n.r.)”, scrie ziarul italian.

Înmormântarea tânărului de numai 15 ani a avut loc vineri, 18 iunie, la slujba religioasă participând atât familia și rudele, cât profesoarele și colegii săi de clasă care au ținut să recite o poezie în amintirea lui Mario, poezie scrisă chiar de el.

„Nu avea probleme cardiace sau pulmonare. Nu era diabetic sau hipertensiv, prin urmare, nu se număra printre pacienții cu risc”, a declarat pentru presa italiană Elisabetta Scalera, medic pediatru la spitalul din Bologna în care a fost internat adolescentul.