Adolescent român dispărut în Italia, apelul disperat al mamei: „Te rog întoarce-te, te așteptăm cu brațele deschise!”

Victoria Maria Hasna, o mamă româncă rezidentă în Volterra, provincia italiană Pisa, face un apel disperat pentru a-și găsi fiul de 14 ani, Riccardo, dispărut de vineri, 5 iulie.

Femeia a apelat și la emisiunea de televiziune „Chi l’ha visto?” în speranța de a primi informații despre copilul său.

FB_IMG_1720525610487-e1720527542359

„Fac un apel, sper că îl va citi sau cineva îi va transmite. Riccardo, te rog întoarce-te, suntem foarte îngrijorați. Te așteptăm cu brațele deschise”, a spus Victoria.

Riccardo a dispărut din Sinalunga, unde ar fi trebuit să meargă la piscină cu prietenii, însă nu a mai ajuns acolo. De atunci, nu s-a mai știut nimic despre el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A dispărut fără urmă, nicio semnalare, niciun element. Probabil că și-a scos cartela SIM din telefon, fiind imposibil să-l localizăm”, a explicat mama. Descris ca un băiat inteligent, dar neliniștit, Riccardo era mai matur decât vârsta sa.

În ziua dispariției, băiatul purta un tricou și pantaloni scurți gri, șosete albe și adidași de aceeași culoare. Are aproximativ 1,70 m înălțime, cu ochi și păr căprui.

450084137_1012726257144097_24647809353264734_n

Originară din România, familia s-a mutat la Volterra în urmă cu 4-5 ani.

„Singurul lucru sigur este că vineri a coborât în stație. Camerele de supraveghere l-au surprins, dar nu se îndrepta spre peroane, ci mai degrabă spre supermarket. Avea doar cinci euro în buzunar și niciun document”, a explicat mama tânărului.

Dispariția lui Riccardo a fost raportată imediat la carabinieri, fiind clar că băiatul, cunoscut pentru punctualitatea sa, dispăruse fără urmă.

Cunoștințele și forțele de ordine au început imediat căutările la Sinalunga. Mama sa s-a implicat activ și la Volterra, în caz că Riccardo ar fi găsit o modalitate de a ajunge acolo.

„Sâmbătă am fost personal la Sinalunga, eram disperată. Am rămas până la 4 dimineața, întrebând oamenii pe care i-am întâlnit, la restaurante, la magazine publice. Am fost și la outlet.

Inițial am crezut că poate va reapărea după câteva ore, că era doar o îndepărtare temporară. Dar acum sunt foarte îngrijorată. Dacă voia să se întoarcă în România? Chiar și așa, cum ar fi făcut asta fără documente? Cine ar ajuta un minor să părăsească Italia?”, a spus Victoria.

În prezent, familia și autoritățile continuă să caute orice informație care ar putea duce la găsirea lui Riccardo. Cine l-a bvăzut în ultimele zile este rugat să sune la 112.