Adolescent ucrainean de 17 ani dispărut în Italia, găsit la granița dintre România și Ucraina. Voia să-și apere țara de ruși

Un adolescent ucrainean în vârstă de 17 ani, care a ajuns în Italia împreună cu mama sa la circa o lună după ce a început războiul în țara lor, a dispărut în urmă cu câteva zile și a fost găsit la granița dintre Ucraina și România.

Din cele relatate de presa italiană reiese că mama băiatului le-a spus carabinierilor, în momentul în care i-a alertat cu privire la dispariție, că fiul ei voia să se întoarcă în Ucraina pentru a-și apăra țara de ruși.

Adolescentul și mama lui au ajuns în Italia, la Salerno (Campania), pe la jumătatea lunii martie, dar băiatul spunea mereu că voia să se întoarcă în țara lui și să lupte împotriva rușilor.

Așa se face că, în urmă cu câteva zile, a dispărut complet și deși mama lui a raportat dispariția imediat la carabinieri, forțele de ordine din Italia nu au reușit să-l găsească nicicum.

Cu toate acestea, carabinierii au reușit să afle însă că minorul ucrainean ieșise din Italia și se îndrepta spre România, pentru a ajunge în Ucraina, probabil ajutat de o rudă din țara sa natală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Militarii italieni au luat legătura astfel cu polițiștii de frontieră români care, în scurt timp, au reușit să-l depisteze pe băiat la granița dintre Ucraina și țara noastră, la bordul unui autocar.

Odată identificat, adolescentul ucrainean a fost plasat în grija asociației Universul Copiilor din Rădăuți, județul Suceava, urmând ca în următoarele zile să fie trimis din nou în Italia, unde este așteptat de mama îngrijorată.