Adolescentă din Italia care s-a aruncat de la etaj, salvată de la moarte de omul de serviciu de la școală

Francesco Rotunno, un bărbat care se ocupă cu ordinea și curățenia într-un liceu din Nizza Monferrato, a devenit erou după ce a salvat o fată de 16 ani care s-a aruncat de la etaj cu intenția de a se sinucide.

„Nu m-am gândit la altceva decât că trebuie să o salvez. În cădere m-a lovit în zona capului, apoi am prins-o de brațe înainte să cădem amândoi pe pământ”. Ambii au fost transportați la spital, dar sunt în afara oricărui pericol.

Incidentul a avut loc în dimineața de luni, 16 octombrie, în jurul orei 09:30, la Liceul Francesco Pellati din Nizza Monferrato, regiunea Piemont.

În timp ce elevii și profesorii se pregăteau pentru începerea unei noi ore de curs, o studentă din anul al doilea de liceu s-a urcat pe pervazul unei ferestre amenințând că se va arunca.

Câțiva colegi și un profesor au încercat să o determine să renunțe, dar nu au reușit să o oprească. Ea s-a aruncat în gol de la etajul al doilea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aflat la locul potrivit și în momentul potrivit, Francesco Rotunno, care asigură paza, ordinea și curățenia în instituție, s-a poziționat rapid pe traiectoria fetei, încercând să atenueze impactul căderii.

Am auzit o profesoară care striga că este o fată urcată pe pervazul unei ferestre – a povestit bărbatul – am alergat afară și am văzut elevii și un profesor încercând să o oprească. Nu au reușit, dar când s-a aruncat, m-am așezat dedesubt și am reușit să îi atenuez cât de cât căderea.”

Locuitor în Rocca d’Arazzo și angajat de 14 ani la liceul respectiv, Francesco a fost vizibil afectat de eveniment:

„Din fericire, fata nu a avut leziuni grave, eu am avut doar dureri la un umăr. Din păcate, nu am avut ocazia să discut cu ea. Am fost transportați la spital cu ambulanțe diferite, dar mi s-a spus că ea este bine și asta este tot ce contează.

Cunosc fata, o văd în fiecare zi, sosește mereu o oră mai târziu la școală. O fată politicoasă, calmă, bună, am văzut-o mereu senină, nu știu la ce trebuie s-o fi gândit în acel moment.”

El a mai adăugat:

„Sunt fericit și în același timp întristat de cele întâmplate. Din păcate nu este prima dată când mă trezesc într-o astfel de situație, cu ani în urmă am asistat la o tentativă de sinucidere care s-a încheiat tragic. Acum mă bucur că fata este bine, este cel mai important lucru”.