Adolescentă româncă atacată în Italia de câinele vecinului. Fata riscă să rămână fără un braț

O fată în vârstă de 15 ani, de naționalitate română, domiciliată în Tarquinia, regiunea Lazio, riscă să rămână fără un braț după ce a fost atacată în mod deosebit de grav de un câine din rasa Pitbull, care aparține vecinului său, român și el.

Tânăra s-a dus să dea ceva de mâncare câinelului Atos, pe care îl cunoștea bine. 

Acesta, din motive necunoscute, a atacat-o, mușcând-o de braț și trăgând-o în casă, încercând să o muște de gât. Fata s-a apărat folosind mâna, care ulterior a suferit răni grave.

În prezent, victima se află în secția de reanimare a spitalului Policlinico Gemelli din Roma, luptându-se cu infecții și leziuni grave la mână.

Medicii se află într-un moment decisiv, având în vedere posibilitatea amputării brațului afectat, după o perioadă de 72 de ore de observații suplimentare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Proprietarul câinelui este acum investigat de către Procuratura Republicii din Civitavecchia pentru neglijență în ce privește custodia animalului.

În ciuda faptului că proprietarul avea o asigurare pentru eventualele daune provocate de câine, acest lucru nu atenuează gravitatea situației.

Atos, un Pitbull Amstaff, este acum închis într-un adăpost pentru câini sub supravegherea veterinarilor de la Asl Viterbo, așteptându-se o decizie cu privire la o posibilă eutanasiere.