Adolescenta româncă dispărută în Italia, găsită după 5 zile de căutări, „Era speriată și în compania a doi băieți”

Evelina Neamțu, adolescenta româncă în vârstă de 14 ani stabilită cu familia sa în orașul italian Bologna, a fost găsită de carabinieri după ce a dispărut fără urmă în Italia timp de cinci zile.

evelinaneamtu-202406191133
Evelina Neamțu, adolescenta româncă dispărută vineri, 14 iunie, în Italia. Sursă: e-tv.it

Vestea bună a fost anunțată pe Facebook de avocata Barbara Iannuccelli, care, împreună cu Asociația Penelope, a asistat familia tinerei în aceste zile dificile, relatează fanpage.it.

Dispărută de vineri, 14 iunie 2024, Evelina a fost căutată intens de către autorități, iar eforturile s-au concentrat în reginea Emilia-Romagna, unde se bănuia că ar fi fost dusă de un tânăr cunoscut în cartierul ei din Bologna, Pilastro.

Părinții fetei depuseseră deja o plângere pentru răpire de minori.

Într-un interviu acordat publicației menționate, Iannuccelli a dezvăluit că Evelina fusese observată într-un tren spre localitatea Riccione, datorită campaniei mediatice desfășurate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Persoana care a văzut-o nu și-a dat seama inițial de situație pentru că nu știa nimic. După ce a văzut fotografia în ziare și pe rețelele sociale, a contactat tatăl și a spus că fata era speriată și în compania a doi băieți. Își amintește foarte bine de ei pentru că a cerut o țigară,” a declarat avocata.

Conform declarațiilor avocatei, Evelina nu s-a îndepărtat în trecut niciodată de familie și nu a manifestat semne de disconfort sau dorință de a pleca.

Părinții au făcut zilele trecute chiar și un apel video prin intermediul televiziunii regionale eTV, care poate fi văzut aici.

„Părinții sunt alarmați, dar situația a fost tratată inițial cu oarecare superficialitate deoarece aici, în Bologna, suntem obișnuiți cu grupuri de adolescenți care iau trenurile și merg la Riccione pentru distracție.

Evelina nu a fost niciodată așa, nu obișnuiește să meargă cu prietenele pe litoral, în cluburi de noapte. Acest eveniment a zguduit familia, care nu este obișnuită cu astfel de situații,” a mai explicat Iannuccelli.

Astfel, cazul Evelinei s-a încheiat cu bine, aducând liniște și ușurare familiei sale, dar și comunității din Bologna, care a fost profund afectată de dispariția adolescentei.