Băiatul român din Italia care la 15 ani și-a dat foc în curtea casei a murit. Gestul deosebit făcut de medicii italieni

Adolescentul român în vârstă de 15 ani din Velletri, regiunea Lazio, care s-a stropit cu benzină și și-a dat foc în curtea casei vineri, 25 septembrie, nu a supraviețuit. El a murit astăzi în urma arsurilor suferite pe 90% din suprafața corpului, informează Il Messaggero.

Vineri dimineață, cu puțin înainte de ora când ar fi trebuit să plece la școală, a coborât în curtea casei, și-a stropit hainele cu benzină și și-a dat foc. În acel moment tatăl său, plecat dis-de-dimineață la muncă, tocmai se întorcea acasă ca să-l ducă la școală și s-a aruncat în flăcări, cu mâinile goale, pentru a-l salva.

- Continuarea după publicitate -

Aproape patru zile s-a zbătut băiatul între viață și moarte la spitalul Policlinico Gemelli din Roma, unde a fost transportat cu elicopterul și a rămas internat în condiții foarte grave, la secția de Pediatrie. Tatăl său, în vârstă de 45 de ani, a fost în schimb internat la spitalul S. Eugenio, cu arsuri la brațe și pe picioare.

Văzând că starea băiatului e din ce în ce mai gravă și semnele vitale sunt tot mai slabe, medicii italieni au intuit că își trăia ultimele lui clipe și au reușit să organizeze un transfer protejat de la spitalul S. Eugenio, înlesnindu-i astfel tatălui posibilitatea de a-și lua rămas bun de la copilul său.

Motivul pentru care băiatul a ales să recurgă la acest gest dramatic rămâne încă unul necunoscut. Era un elev cu rezultate foarte bune și bine integrat în societatea italiană.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI