Adoptat în Italia, dar abandonat după numai câteva zile. Părinții adoptivi judecați și condamnați penal

Douglas, un tânăr în vârstă de 26 de ani, s-a născut în San Paolo, Brazilia, și a fost adus în Italia în anul 2007 de către un cuplu de italieni care dorea să-l adopte. Cu toate acestea, după mai puțin de o săptămână, cei doi au decis să renunțe la adopția sa. La vârsta de 9 ani, băiatul a fost preluat de către carabinieri și serviciile sociale și dus într-un cămin pentru copii.

„De când eram bebeluș – a povestit Douglas pentru Fanpage.it – am locuit într-un orfelinat în Brazilia, în Sao Paulo. La un moment dat m-au întrebat dacă vreau să fiu adoptat, două familii italiene s-au oferit să mă adopte, dar inițial am fost reticent pentru că nu voiam să-mi părăsesc sora și fratele, care veneau să mă vadă aproape în fiecare zi”.

Până la urmă Douglas a acceptat și a locuit timp de patru luni în Brazilia cu noua sa familie adoptivă: „Nu-mi amintesc să fi fost probleme – a spus băiatul – atât de mult încât în ​​2007 m-au adus cu ei în Italia”.

Dar odată ajunși la Cremona, unde Douglas locuiește și astăzi, situația se schimbă radical. După cinci zile cuplul se răzgândește, iar copilul, care avea atunci 9 ani, este a fost luat de poliție și de serviciile sociale.

„Nu știu exact ce s-a întâmplat – a povestit Douglas – se pare că mi-am amenințat tatăl adoptiv cu un cuțit, nu eu nu îmi amintesc scena respectivă, dar trebuie să se fi întâmplat ceva de m-au abandonat așa”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De-a lungul anilor petrecuți în orfelinat, Douglas s-a reîntors la părinții săi adoptivi: „Prima mea fugă din orfelinat a fost ca să merg la ei, dar când m-au văzut au sunat imediat la poliție”, a zis băiatul.

Deși viața lui Douglas nu a fost niciodată ușoară, situația lui s-a înrăutățit și mai mult după ce a fost mutat dintr-o comunitate în alta, până la vârsta majoratului, când a început să fure și a ajuns în închisoare.

Acolo, în închisoarea din Sant’Anna din Modena, bărbatul a intrat în contact cu avocatul Gianluca Barbiero care s-a interesat de povestea lui și l-a ajutat să-și cunoască drepturile. Împreună, au denunțat părinții adoptivi ai lui Douglas, care au fost condamnați penal în primul și al doilea grad. De asemenea, ei vor trebui să efectueze plata unei sume provizorii de 10.000 de euro pentru încălcarea obligațiilor de asistență familială.

photo_2023-04-04_13-32-30
Douglas împreună cu cu avocatul Gianluca Barbiero

Băiatul a făcut această alegere, de a-i denunța pe părinții săi adoptivi, în speranța că aceștia vor înțelege greșeala pe care au făcut-o, cea de a-l abandona după ce inițial își luaseră răspunderea de a-l adopta.

În ciuda faptului că a trăit o viață dificilă, Douglas și-a pus întotdeauna încrederea în sistemul de justiție din Italia și a luptat pentru a-și face cunoscute drepturile.

În prezent, tânărul trăiește la Cremona, într-un centru de asistență socială și încearcă să-și construiască o viață stabilă și să se bucure de lucruri simple, precum întâlnirea cu prietenii și practicarea sporturilor.

În timp ce încă se luptă cu trecutul său, bărbatul a reușit să-și găsească un scop în viață și să se concentreze asupra viitorului, sperând că, într-o zi, va fi capabil să își ia viața în propriile mâini pentru a-și găsi liniștea și fericirea. Video mai jos: