Adrian Ghenie, expoziție personală de pictură la Veneția

Artistul român Adrian Ghenie expune în aceste zile la Veneția, la Palazzo Cini, expoziția de pictură „The Battle between Carnival and Feast”, curată de Luca Massimo Barbero. Lucrările expoziției sunt proiectate special pentru spațiile reședinței venețiene, informează Il Manifesto.

Expoziția lui Adrian Ghenie, găzduită până pe 18 noiembrie la Galeria Palazzo Cini, conține o duzină de uleiuri recente ale artistului român pe pânză, caracterizate printr-o subtilă inspirație barocă, în care figurația este în continuu dialog, sau în opoziție, cu episoade picturale de matrice gestuală și aniconică.

Adrian Ghenie expune până pe 18 noiembrie la Veneția, Galeria Palazzo Cini

Adrian Ghenie s-a născut în 1977 la Baia Mare. În anul 2001 a absolvit Universitatea de Arte din Cluj-Napoca, și a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, Galeria „Plan B”, extinsă ulterior și în Berlin.

„Plan B” a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneția din 2007, iar în 2008 a deschis un spațiu expozițional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate.

Adrian Ghenie și-a împărțit până în 2013 viața între România și Germania, însă, în cele din urmă, a ales Berlinul, unde este considerat unul dintre reprezentanții noului val al artei vizuale românești.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În iulie 2014, tabloul „The Fake Rothko”, pictură realizată în ulei pe pânză – semnată și datată 2010, a fost cumpărat cu 1,77 milioane de euro (1,43 de milioane de lire sterline).

În 10 februarie 2016, tabloul „The Sunflowers in 1937”, pictura inspirată de lucrarea celebrului pictor Vincent van Gogh „Floarea Soarelui” a fost vândută prin celebra casa londoneză de licitații Sotheby’s la prețul de 3.117.000 de lire sterline, stabilind un record pentru artistul român.

Adrian Ghenie și „The Sunflowers in 1937”

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20