Adrian, mort în Italia într-un tragic accident, a fost condus pe ultimul drum

Tristețe, lacrimi și durere joi, 29 iulie, la slujba de înmormântare a tânărului român Adrian Honciuc care, la numai 26 de ani, și-a pierdut viața într-un tragic accident, la Marginone di Altopascio, în Toscana. Funeraliile au fost celebrate de părintele Matei Tulan, în biserica Santa Pelagia din Montecatini, informează La Nazione.

Au fost prezente rudele conaționalului nostru, precum și prieteni români și italieni. Flori albe au împodobit sicriul de aceeași culoare. După slujba oficiată de preotul Matei Tulan, în biserica ortodoxă din via Volturno, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost dus la cimitirul din Ponte Buggianese, unde a fost înmormântat.

Imagine de la funeraliile tânărului Adrian Honciuc. Foto Goiorani

„Te iubim, oriunde tu ai fi”, a fost mesajul scurt și emoționant publicat pe Facebook de Daniela Honciuc, mama tânărului român.

Adrian Honciuc. Sursa foto: profilul Facebook

Adrian Honciuc era rezident în localitatea Ponte Buggianese, unde s-a stabilit împreună cu familia mulți ani în urmă, pe când era doar un copil. Duminică, 25 iulie, în jurul orei 6:00 dimineața se deplasa la bordul unui automobil Volkswagen Golf împreună cu doi prieteni, Andrea Valerio, în vârstă de 25 de ani, din Massa Cozzile și Martina Baroni, de 22 de ani, din Pieve a Nievole.

La volanul automobilului se afla Andrea Valerio care nu se știe din ce cauze a pierdut la un moment dat controlul volanului. Mașina s-a răsturnat de mai multe ori, sărind peste șanțul de la marginea drumului și oprindu-se pe o stradă laterală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fata, care călătorea pe bancheta din spate, și șoferul au scăpat cu viață. Pentru Adrian nu s-a mai putut face nimic, la sosirea echipelor de intervenție băiatul român era decedat.

Mașina implicată în accident. Foto: La Nazione

Adrian lucra într-o companie de lângă Chiesina Uzzanese. Părinții săi sunt originari din Făgăraș și împreună cu aceștia era sosit în Italia în anul 2004, pe când era doar un băiețel. S-au stabilit la Anchione, un cătun din Ponte Buggianese, unde familia de români a reușit să se facă respectată de întreaga comunitate. Două surori își plâng acum fratele, una în vârstă de 30 de ani și una de 11.