Adrian, românul împușcat în Italia fusese la o emisiune TV: „Am renăscut, visez să deschid un restaurant”

Tânărul român de 30 de ani care sâmbătă, 4 decembrie, a fost împușcat la Roma în holul unui bloc de locuințe, se numea Adrian Pascu și avea un trecut care nu trecuse neobservat forțelor de ordine. Bărbatul a fost condamnat pentru o serie de furturi, dar cu șapte ani în urmă a apărut într-un interviu, la un post de televiziune unde declara: „Am renăscut, visez să-mi deschid o afacere și să iau viața de la capăt.”

Tragedia s-a petrecut în cartierul Primavalle, într-o clădire de pe via Francesco Maria Greco, de la periferia Romei, în jurul orei 8:00 de dimineață. Pascu a fost găsit fără viață, lângă lift. Asupra lui au fost trase trei focuri de armă. O ambuscadă în toată regula care sugerează o reglare de conturi. Tânărul avea precedente în spate și își povestise povestea, inclusiv sosirea în Italia din România, la un program de televiziune.

Adrian Pascu apăruse și participase în 2014 la „Siamo Noi”, o emisiune de pe postul TV2000, unde a fost intervievat de Lorena Bianchetti. A povestit atunci că a ajuns în Italia fără familie, rudele venind la Roma câțiva ani mai târziu.

În peninsulă a comis câteva furturi pentru care a fost arestat și dus la închisoare din Potenza, apoi la Roma, la Casal del marmo. După ce a întâlnit un preot și niște asistenți sociali care i-au oferit sprijin psihologic a revenit pe drumul cel bun și, după o perioadă petrecută într-un centru comunitar, a început să lucreze și ca pizzetar.

„Ce le-aș spune prietenilor (cu care a fost arestat, n.red.)? Că a fost totul o greșeală, că trebuie să schimbe direcția pentru că după aceea le va fi foarte greu. Azi renasc, visez să deschid o afacere și să lucrez, sunt mult mai bine”, a spus el la emisiunea TV, când avea 23 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sâmbătă, însă, viața lui a luat sfârșit într-un mod tragic. A fost deschisă o anchetă și este căutat asasinul bărbatului român. Anchetatorii au achiziționat imagini ale camerelor din zona Primavalle. Din ce se știe până acum, românul a fost luat prin surprindere și nu a avut timp să scape.