Adrian, tânărul român din Italia care a murit la 60 de metri de casă. Aproape și totuși atât de departe

Era în zorii zilei de duminică, 6 octombrie. Adrian Toma Taran locuia la Montebelluna, în provincia Treviso de aproximativ 12 ani și se întorcea acasă după o noapte petrecută cu prietenii. Tocmai își luase la revedere de la un băiat de aceeași vârstă cu el, pe care îl însoțise acasă, la Caerano San Marco. Apoi, la volanul autoturismului său Ford Focus, aproape că ajunsese în Via dei Chive unde locuia împreună cu familia sa. Circa șaizeci de metri îl mai despărțeau pe Adrian de casă și de cei dragi, dar tânărul nostru român nu a mai ajuns niciodată la destinație.

Imediat după ultima curbă înainte de a ajunge acasă, s-a întâmplat ceva. Poate Adrian a ațipit, poate nu a fost atent la drum pentru o secundă, se știe doar că a pierdut deodată controlul mașinii care a derapat brusc la dreapta și a lovit unul dintre arborii din Via Bassanese, în fața barului Giordy. Impactul a fost unul deosebit de violent, Adrian nu a avut nicio șansă de scăpare. Tânărul a murit aproape instantaneu. Era ora 04:50. Echipa de descarcerare a lucrat mai bine de o oră pentru a scoate dintre fiarele contorsionate ale mașinii trupul băiatului român.

Adrian Toma Taran studiase la Școala profesională IPSIA din Montebelluna și imediat după absolvire își găsise de lucru, ca muncitor, într-o fabrică de încălțăminte din zonă. În urma sa a lăsat o întreagă familie îndurerată, părinții Iulian și Angelica, fratele Marius în vârstă de 20 de ani și o soră de 11 ani. „Nu mai am curajul să mă uit pe cerul nopții, deoarece mă tem că te văd printre stele și nu te mai pot îmbrățișa” – a scris pe Facebook fratele său, Marius.

Deosebit de emoționantă imaginea pe care Adrian Toma Taran a ales-o pentru profilul lui Facebook. O pereche de îndrăgostiți în trei etape ale vieții la care Adrian a adăugat un comentariu: „Aveți grijă să îmbătrâniți frumos.”❤ El nu o va mai putea face.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI