Aduceau din Italia bancnote false de 50 de euro și le plasau pe piața din România, 13 persoane anchetate

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au deschis un dosar penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat în care sunt vizate 13 persoane cu vârste între 16 și 48 de ani. Persoanele în cauză sunt acuzate de punerea în circulație de valori falsificate străine și înșelăciune.

Conform celor relatate de Poliția Română, gruparea infracțională ar fi derulat, începând cu anul trecut, mai multe tranzacții cu plata în numerar în urma cărora au fost plasate pe piața din România bancnote false din cupiura de 50 de euro. Mai multe persoane fizice din diferite zone ale țării au picat în plasa infractorilor, transmit polițiștii, aceștia precizând că victimele provin din localitățile Timișoara, Arad, Oradea, Marghita, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi.

„Activitatea infracțională a grupării ar fi fost coordonată de un bărbat, de 48 de ani. Acesta ar fi avut rolul procurării și aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, care ar fi provenit din Italia. 3 tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, ar fi avut rolul de a lua legătura cu diverse persoane, care ar fi avut anunțuri de vânzare de bunuri electronice, în special telefoane mobile, pe diferite site-uri. Ulterior, persoanele în cauză ar fi plasat pe piață bancnotele falsificate”, au anunțat polițiștii români.

Alte 10 persoane vor fi chemate la sediul D.I.I.C.O.T. Timișoara pentru audieri. În anchetă sunt angrenați și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Gorj și jandarmi din Timișoara, au mai precizat polițiștii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI