Aeroport din Italia, redenumit „Silvio Berlusconi”. Este cel mai mare aeroport din zona de nord a țării

Aeroportul Milano Malpensa va purta numele fostului premier italian, Silvio Berlusconi, conform unui anunț făcut de vicepremierul și ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Matteo Salvini.

Decizia a fost confirmată în cadrul Forumului organizat de Bruno Vespa la Manduria, în provincia Taranto.

Aeroportul Milano Malpensa este cel mai mare aeroport din zona de nord și al doilea ca mărime din Italia, după Leonardo da Vinci din Fiumicino (Roma).

Anunțul redenumirii acestuia vine la un an după ce Regiunea Lombardia a înaintat oficial această cerere către Enac (autoritatea națională italiană pentru aviația civilă).

Matteo Salvini a declarat că, în aceeași zi, consiliul de administrație al Enac a aprobat cererea respectivă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Astăzi, consiliul de administrație al Enac a aprobat cererea Regiunii Lombardia de anul trecut de a redenumi aeroportul Malpensa în onoarea lui Silvio Berlusconi. Și, deoarece semnătura și decizia finală aparțin ministrului Infrastructurii și Transporturilor, cred că va fi de acord”, a declarat cu ironie ministrul Salvini.

Decizia de a redenumi aeroportul Milano Malpensa vine ca un omagiu adus lui Silvio Berlusconi, o figură marcantă în politica italiană și un fost lider care a avut o influență semnificativă asupra regiunii Lombardia și a întregii țări.