Aeroport din Italia, scena unor furturi comise de „banda femeilor însărcinate”

Poliția Aeroportuară a descoperit un sistem de furturi comise de o „bandă de femei însărcinate” la Aeroportul Leonardo da Vinci din Fiumicino (Roma), informează Il Messaggero.

Grupul, format din patru tinere de etnie rom, cu vârste între 20 și 25 de ani, toate însărcinate, a fost surprins în timp ce efectua o serie de furturi de la turiștii aflați în tranzit.

Metoda lor, deși simplă, s-a dovedit a fi extrem de eficientă, utilizând lifturile ca loc principal de acțiune.

Două dintre tinere, ambele gravide în a șasea lună, intrau primele pentru a distrage atenția turiștilor care urcau încărcați cu bagaje.

În spațiul restrâns al ascensorului și în momentele de neatenție ale turiștilor, celelalte două reușeau să le sustragă bunuri de valoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acțiunea infracțională se încheia cu fuga infractoarelor, care profitau de confuzia și aglomerația caracteristice unui aeroport internațional.

8069943_20224358_borseggiatrici_roma
Sursa foto: Il Messaggero

Seria lor de infracțiuni a fost brusc întreruptă când polițiștii, după monitorizarea atentă a acțiunilor prin intermediul camerelor de supraveghere, au reușit să localizeze femeile însărcinate în aeroport și să organizeze o operațiune specifică împotriva furturilor din buzunare, pentru a le prinde în flagrant.

Astfel, în timpul unei supravegheri aproape de liftul terminalului de plecări, femeile au fost surprinse în timp ce se pregăteau să comită încă un furt. Ulterior, camerele interne din lift au documentat dinamica furtului, oferind probe esențiale pentru acțiunea polițiștilor.

Când ușile liftului s-au deschis, infractoarele au dat nas în nas cu agenții în civil, pregătiți să le aresteze.

Ulterior arestării, s-a constatat că cele patru femei erau responsabile pentru cel puțin zece incidente de acest gen petrecute în ultima lună.

Drept urmare, li s-a interzis accesul în localitatea Fiumicino, printr-o măsură preventivă care le împiedică astfel să se întoarcă în zona aeroportuară.

Investigațiile continuă, autoritățile analizând alte denunțuri și comparându-le cu înregistrările video pentru a identifica posibile infracțiuni nedeclarate.

Recent, Aeroportul Leonardo da Vinci din Fiumicino a fost desemnat ca fiind cel mai sigur pentru pasageri la nivel global, în cadrul World Airport Awards 2024, un eveniment organizat de Skytrax, cea mai importantă organizație globală de rating de transport aerian.